Hoondert

Richard

Een echte Zeeuw aan het roer

Als echte Zeeuw, zit Richard Paauwe als algemeen directeur helemaal op zijn plek bij Hoondert. Hij is geboren in Zeeuws-Vlaanderen, maar voor zijn studies verhuisd naar de Randstad. Na jaren in de Randstad en ook nog een aantal jaren in België gewerkt te hebben, is hij weer teruggekeerd naar zijn roots met de nodige bouwkundige kennis in zijn zak! 

 

Bouwkunde zit in zijn bloed

Richard was van kinds af aan al geïnteresseerd in bouwkunde. Voor hem was het dan ook een hele logische keuze om zich aan te melden voor de MTS Bouwkunde opleiding. Deze opleiding smaakte echter naar meer, dus van MTS volgde de HTS Bouwkunde opleiding. Zelfs met zijn HBO diploma op zak, was Richard zijn kennisbehoefte nog niet bevredigd. Daarom besloot hij ook nog Bouwkunde te gaan studeren aan de TU Eindhoven. 

 

Studeren en werken tegelijk

Naast zijn studie werkte hij destijds bij een architectenbureau als tekenaar en projectleider, waar hij zijn eerste praktijkkennis heeft opgedaan. Vervolgens is Richard 20 jaar in de betonbouw werkzaam geweest, waar hij diverse functies heeft bekleed van projectleider, hoofd bedrijfsbureau tot commercieel technisch directeur. Zijn eerste stap naar de staalindustrie kwam toen hij een baan aangeboden kreeg als commercieel manager bij een toeleverancier in staal. 

 

Een mooi gerenommeerd bedrijf

Bij Hoondert heeft Richard de kans gekregen om als algemeen directeur te starten. Dit was een uitdaging die hij met beide handen heeft aangepakt, omdat hij Hoondert een mooi gerenommeerd bedrijf vindt waar nog volop winst te behalen valt op allerlei vlakken. Naast dat hij bij Hoondert de mogelijkheid heeft gekregen om eindverantwoordelijk te zijn, kan hij nu ook meer inhoudelijk met bouwkunde bezig zijn dan bij zijn voormalige baan. Daar gaat zijn hart toch ook nog steeds sneller van kloppen.

 

Van A t/m Z

Dat Hoondert alles van A t/m Z oppakt bij de bouw, maakt dat Hoondert voor Richard echt uniek is. “Van grondwerk tot uiteindelijk de oplevering van een volledig pand met de sleutel in je handen, is heel bijzonder. Klanten kunnen bij ons echt terecht van idee tot realisatie. Staalbouw vormt onze core-business, maar we doen daarnaast nog zoveel meer.”

 

Resultaatgericht leiderschap

Richard ziet zichzelf echt als een resultaatgerichte leider. Hij heeft veel oog voor het te bereiken resultaat, is daarin doelgericht en vastbesloten. Hij kan op alle vlakken goed het overzicht houden en haalt er de meeste energie uit als wat in zijn hoofd zit ook gerealiseerd wordt. Overigens vindt hij het wel heel belangrijk dat zijn ‘mensen’ blij zijn met het werk wat ze doen. Richard vindt het heel belangrijk om mensen om zich heen te hebben waar hij op kan bouwen, zodat hij zich met de hoofdlijnen bezig kan houden. 

 

Voldaan naar huis

Als we op het einde van een werkdag tegen elkaar kunnen zeggen dat we weer iets moois met elkaar gemaakt hebben en een tevreden opdrachtgever hebben achtergelaten na de oplevering van een project, stapt Richard voldaan in zijn auto. Dat geeft hem energie.

 

Stip op de horizon

Er liggen nog heel veel kansen voor Hoondert. Zo wil Richard op termijn groeien naar andere disciplines waar nog heel veel potentie in zit. Zoals doorgroeien naar de Belgische markt, maar ook het uitbreiden naar andere branches zoals de betonindustrie sluit hij niet uit. Verder wil hij veel meer samenwerkingsverbanden aangaan, zodat Hoondert in staat is om hierdoor grotere projecten aan te nemen.

 

Ideale vrije dag

Voor een Feyenoord wedstrijd in de Kuip kun je Richard midden in de nacht wakker maken. Een bezoek aan het Feyenoord stadion met zijn zoon samen komt dan ook zeker voor op zijn ideale vrije dag. Verder vindt hij het heerlijk om zijn dag rustig te beginnen door lekker te ontbijten met zijn allen en bijvoorbeeld lekker uit te waaien op het strand met heel het gezin. Mocht een Feyenoord wedstrijd er niet inzitten, dan vindt hij het ook leuk om bezig te zijn met klussen in en om het huis.

Kortom: Richard is een 100% Hoondert man